Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΕ 10-ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΟΡΑΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ 10 ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.Αληθινό χθεσινό περιστατικό :

Φίλος μου από την Κύπρο βρέθηκε με ηλικιωμένο γέροντα και κουβέντα στην κουβέντα ο παππούς του ανέφερε ότι κατάγεται από τα κατεχόμενα.


Σε ερώτηση του φίλου μου "πώς τα βλέπεις τα πράγματα παππού;" 
αυτός απάντησε ότι "σύντομα θα γυρίσουμε πίσω!" με αφοπλιστική βεβαιότητα!


"Και πώς είσαι τόσο σίγουρος;" τον ρώτησε πάλι ο φίλος μου.


"Άκουσε να δεις παιδί μου :
Ο εγγονός μου που είναι 10 ετών είδε στον ύπνο του σε όραμα, τον γέροντα Παΐσιο να τον παίρνει από το χέρι και να τον οδηγεί στο σπίτι μου στα κατεχόμενα, λέγοντάς του ¨εδώ θα επιστρέψεις και θα ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου αγόρι μου¨! 

Όταν ρώτησα τον μικρό πώς ήταν το σπίτι μας, το οποίο δεν έχει δει ποτέ ούτε σε φωτογραφία, αφού μου το περιέγραψε είπε συγκεκριμένα πως ¨έχει άσπρα ψηλά κάγκελα και γύρω-γύρω μικρές τούρκικες σημαίες¨ κάτι που δεν ταίριαζε με τα κάγκελα που είχαμε αφήσει εμείς και ήταν μαύρου χρώματος. 


Έτσι αποφάσισα, να πάω στα κατεχόμενα να το δω από κοντά έπειτα από πάρα πολλά χρόνια. 
Όταν πήγα έμεινα κατάπληκτος αφού το σπίτι πλέον ήταν ακριβώς όπως το περιέγραψε ο εγγονός μου. 
Γι' αυτό σου λέω, σύντομα θα γυρίσουμε πίσω..."

Υ/Σ.
Ο ηλικιωμένος γέροντας είναι από το χωριό Κυθρέα όπου είναι κοντά σε στρατοκρατούμενη περιοχή όπου μένουνε πολλοί τούρκοι αξιωματικοί σε σπίτια Ελληνοκυπρίων. 

3 σχόλια:

  1. Γεια σας φίλοι μου. Καταρχήν διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το άρθρο μιας και κατάγομαι από την Κύπρο. Πρόσφυγας και γω αλλά κατοικώ -προσωρινά ελπίζω- στη Λευκωσία. Ας ευχηθούμε όλοι μαζί, προσευχόμενοι να είναι αλήθεια τα όσα διηγείται ο εν λόγω γέροντας. Το χωριό στο οποίο αναφέρεστε ονομάζεται Κυθραία και όχι Κυχρέα. Μπορείτε να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες για να εντοπίσω τον παππούλη αυτό και τον 10χρονο εγγονό του; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ιχνηλάτη,μήπως το χωριό είναι Κυθρέα;Θα μπορούσες τουλάχιστον να μας γράψεις περίπου πότε έγινε αυτό;Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως το χωριό ονομάζεται Κυθρέα και όχι Κυχρέα που είχα πρωτογράψει. Συνχωρήστε μου το λάθος, ήταν καθαρά από κεκτημένη ταχύτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

" ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ"

στον τόπο που ακόμα και σήμερα μετά την κοίμηση του Μακαριστού Γέροντος διατηρούμε την εικόνα του αναλίωτη μέσα μας και αναζητούμε την πνευματική επαφή μαζί του.
μέτρηση ημερών από συμβάνΤην ευχή του γέροντα να 'χουμε. Καλή διαμονή και καλή πνευματική οφέλεια σε όλους.


---------------------- Με αγάπη Θεού οι έσχατοι όλων:----------------------

----------------------------- ixnilatis & Α.Μ. -------------------------------