Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

(ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ) του γ.Παϊσιου στο Άγιον Όρος (σε μοναχούς)..

http://www.pigizois.net/images/efe.gif 

Η επίσημη ανακοίνωση του Αγίου Όρους για την «εμφάνιση» του Γέροντος Παϊσίου

(κάντε κλικ επάνω στο πιο πάνω κείμενο να το διαβάσεται σε μεγένθηνση)

Η Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους Άθω, εξ αφορμής προβολής προσφάτως εκ μέρους ωρισμένων Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως πληροφοριών αναφερομένων εις δήθεν εμφάνισιν εις μοναχούς του οσίας βιοτής μακαριστού Γέροντος Παϊσίου και αυτού προαναγγελίαν υπ’ επικειμένου πολέμου, προκληθείσης δε εκ τούτου ανησυχίας και αναταραχής, χάριν της αληθείας και ένεκεν σεβασμού εις την μνήμην του Γέροντος, δηλώνει ότι τοιαύται φημολογίαι είναι αναληθείς και δεν συνάδουν μεθ’ όσων έτι ζων επρέσβευεν ο Γέρων Παΐσιος.

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.

(Πηγή: Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους)


http://www.pigizois.net/images/efe.gif



Τι λέει ο παπα Ευθύμης από την Καψάλα του Αγίου Όρους (πνευματικοπαίδι του γέροντος Παϊσίου) σχετικά με την εμφάνιση τού γέροντα στους τρείς μοναχούς ;;;


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ (Γράμμα που πήρα από φίλο που επισκέφτηκε τον παπα Ευθύμη στην Καψάλα)

ΑΘΑΝΑΣΙΕ Καλημέρα..Το Σάββατο γύρισα απο το Άγιον Όρος και πήγα στον παπά Ευθύμη στην Καψάλα και πρόσεξε τί μου είπε:...

 Όταν του είπα για την εμφάνιση του γ.παϊσίου στους τρείς μοναχούς του ρωσικού, μου είπε ότι μόλις το έμαθε και αυτός πήρε τηλέφωνο τον αντιπρόσωπο της μονης και του το είπε για να δεί αν αληθεύει και ο αντιπρόσωπος του είπε του παπά Ευθύμη ότι και εμείς το μάθαμε από το διαδύκτυο και  
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ 
και ότι όλα αυτά είναι ψέματα

Μου είπε ο παπά Ευθύμης για να μήν συκοφαντήσουνε το πρόσωπο του γ.παϊσίου... ενημέρωστε όλους ότι:

το κείμενο αυτό είναι ενα μεγάλο ΨΕΜΑ...



http://www.pigizois.net/images/efe.gif


Ανακοίνωση της (ΝΕΑΣ) αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (Αγίου Όρους) για την εμφάνιση του γέροντα Παϊσιου.

Η νέα αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους με ανακοίνωση της, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την εμφάνιση του μακαριστού γέροντος Παϊσίου έξω από μοναστήρι του Άγίου Όρους.

Η αδελφότητα στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«ΠΟΤΕ ο Άγιος Γέρων δεν συμβούλεψε να μαζεύουμε τρόφιμα! 
Αν έχω συναγμένα τρόφιμα θα με σκοτώσουν όσοι δεν έχουν σε περίοδο πείνας! Αν δεν έχω, θα ζήσω με κανένα χορταράκι!»

«Ο γέροντας Παΐσιος, γνήσιος εκφραστής του μοναχικού πνεύματος, θα έδινε και τη ζωή του για να ζήσουν οι άλλοι! 

ΠΡΟΣΟΧΗ! 
Κάποιοι καταστροφολογούν! Να μην τους κάνουμε το χατήρι! Ο Γέροντας έλεγε ότι ο Θεός αγαπάει σκανδαλωδώς την Ελλάδα!», προσθέτουν ακομα.
Επίσης, τονίζουν ότι «Επειδή δε, αυτόν τον χρόνο έχουμε Επιστασία, αναφέρω συμπληρωματικά ότι κανένας μοναχός δεν ήρθε να αναφέρει το γεγονός, σύμφωνα με την δήθεν εντολή του Αγίου Γέροντος Παϊσίου.

«Ούτε λοιπόν η Ιερά Επιστασία, ούτε η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους έχουν λάβει γνώσιν τέτοιου γεγονότος», κλείνει η ανακοίνωση.

[Πηγή]: www.Romfaia.gr

http://www.pigizois.net/images/efe.gif


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ 

ΤΟΥ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ  

http://gero-paisios.blogspot.com

σχετικά με το θέμα:

Tης εμφάνισης του γέροντα σε τρεις μοναχούς και τι τους είπε

 που αναρτήθηκε πριν λίγο καιρό στο:

http://xanthi-blogs.blogspot.com/2010/08/blog-post_2340.html 

Από τον Κύριο Αναστάσιο Τσορλίδη.


http://3.bp.blogspot.com/_C0SH2ZSXX4U/SJ7UFjUgwhI/AAAAAAAAAS4/h_XqX_Lw7m0/s1600-R/13952-b_%252B%252B%252BK.jpg

(ixnilatis) Διαχειριστής του blog: 

Αγαπητοί Εν-Χριστό αδερφοί, φίλοι και πατέρες ευλογήτε.

Πήρα το θάρρος να γράψω μετά από τόσο καιρό και μετά από θύελλα αντιδράσεων θετικών ή αρνητικών, μερικές αράδες με αφορμή το προαναφερθέν επίμαχο θέμα και τον ντόρο που έγινε γύρω απ 'αυτό (παρόλο που δεν συνηθίζω να σχολιάζω ή να προσθέτω δικά μου σχόλια ή εκτιμήσεις σε διάφορες αναρτήσεις μας).

Θέλω να ξέρετε πραγματικά ότι η ανάρτηση του θέματος αυτού στον χώρο μας δεν είχε σκοπό να πλήξει ούτε την αξιοπιστία, ούτε το κύρος του Γέροντα Παϊσίου που υπερεκτιμούμε και λατρεύουμε κυριολεκτικά (άλλωστε ο Γέροντας ήταν πνευματικά τόσο μεγάλος που δεν τον μειώνει τίποτα και καμία αναφορά οποιουδήποτε), ούτε βέβαια έχει σκοπό να προκαλέσει λανθασμένες εντυπώσεις, σάλο, άγχος και φοβία στους αναγνώστες μας.
Δεν είμαστε προβοκάτορες ούτε ψευτο-Λιακόπουλοι όπως μερικοί εσπευσμένα μας χαρακτήρισαν αγνοώντας το όπιο κοινοφελές έργο μας, (ο Θεός να τους συγχωρήσει, όπως κι εμάς αν άθελα μας γίναμε αιτία να σκανδαλιστθούν κάποιοι αδερφοί μας), απλά πάγια θέση μας είναι να μην λογοκρίνουμε κάτι ανεπιβεβαίωτα, ούτε να μπαίνουμε σε αφαιρετικές διαδικασίες γιατί έτσι πιστεύω ότι χτυπάμε πραγματικά την αλήθεια και την εγκυρότητα της πηγής και μετά βέβαια μας συνάπτουν την ρετσινιά των σκοταδιστών, των κρυπτοφοβικών κ.λ.π.

Ο σκοπός της ανάρτησης αυτής είναι να αποδείξει την ορθότητα, το κύρος ή βέβαια την πλάνη του μάρτυρος και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την ορθότητα του γέροντα που είναι αναμφισβήτητη.

Εφόσον μια μαρτυρία (απ' όπου κι αν προέρχεται αυτή), δεν μπορεί με σιγουριά να πει ποτέ κανείς αν είναι αληθινή ή φήμη, παρα μόνο όταν χρονικά (με το πέρασμα του χρόνου δηλαδή) επιβεβαιωθεί ή όχι, κατά την ταπεινή μου άποψη έπρεπε να αναρτηθεί και φυσικά να συνεχίσει να υπάρχει μέχρι το πέρας του χρόνου.

Αυτό που συνιστώ σε όλους μας είναι:
A
υτοσυγκράτηση, Διάκριση, Καλή προαίρεση, Συνχωρητικότητα, Αγωνιστικό πνεύμα, Μετάνοια, Προσευχή, Υπομονή.
 

 





http://www.pigizois.net/images/efe.gif

(ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ)...!!! 

ή (ΦΗΜΗ)...;;;

 

Τι είπε τελικά ο Γέροντας Παϊσιος στους Μοναχούς που τον είδαν πριν από μερικές μέρες να περπατάει στο Άγιο Όρος ; 


Είναι δύσκολο να γράψεις ένα άρθρο για κάτι που άκουσες και δεν μπορείς ο ίδιος σου να ερευνήσεις αν τελικά αυτό ισχύει.
Όμως είναι τόσο μεγάλη η πίστη μου στο θεό, που τέτοια γεγονότα, δε θέλουν έρευνα (προσωπικά για μένα).
Ειδικά αν έχεις διαβάσει βιβλία,όπως του Γέροντα Παίσιου.

Συγκεκριμένα,χθες μετά τη Θεία λειτουργία στην Παναγία Δεξιά της Θεσσαλονίκης, αγιορείτης μοναχός που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μας εκμυστηρεύτηκε κάτι πολύ δυνατό για την πίστη μας που του το είπαν "συνάδελφοι" του μοναχοί από το Άγιο όρος, μιας και τον επισκέφτηκαν πρόσφατα στο Νοσοκομείο, μετά τη χειρουργική επέμβαση (επέμβαση ρουτίνας) που του έκαναν οι γιατροί.

Συγκεκριμένα...:
Ο Γέροντας Παίσιος, περπατούσε πριν από δύο εβδομάδες έξω από τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, ώσπου το συνάντησαν 3 νέοι Μοναχοί (νέοι σε ηλικία).
Ανεξάρτητα από την έκπληξη που νιώσαν στην αρχή οι Μοναχοί, πήγαν αμέσως να ζητήσουν την ευχή του Γέροντος.
Μόνο που ο Γέροντας τραβήχτηκε, δεν τους έδωσε την ευχή του, αλλά με τρεμάμενη φωνή τους είπε:
`Τραβήξτε στο Γέροντα σας, και πείτε του να αγοράσει μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι, γιατί σε 3 μήνες από τώρα, θα έχουμε `πόλεμο` στην Ελλάδα, κι ο κόσμος θα πεινάσει`

και συνέχισε...:
`Να του πείτε του Γέροντα, να επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα Μοναστήρια...`
Μέχρι να συνέλθουν οι Μοναχοί, ο Γέροντας Παίσιος είχε χαθεί μέσα στο μονοπάτι...

[


Δεν πιστεύω να είχε κανένα λόγο ο (Χ)αγιορείτης να έπλασε το συγκεκριμένο γεγονός, γιατί έχει και συνέχεια, όμως μέσα από ένα πολιτικό μπλόγκ, όπως είναι το δικό μου, καλύτερα είναι να το σταματήσουμε εδώ.

Η είδηση είναι πως όντως την τελευταία εβδομάδα στα ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ ΜΑΚΡΟ (τα γνωστά των εμπόρων...εργάζεται ο φίλος μου ο Κώστας), εδώ στη Θεσσαλονίκη, παρατηρήθηκε πως μοναχοί αγιορείτες `σήκωσαν` από τα ράφια πολλά κιλά ελαιόλαδο, αλλά και αλεύρι, και μάλιστα δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στους υπεύθυνους τόσο του υποκαταστήματος Εγνατίας, όσο και της Ν.Ιωνίας.

Τα συμπεράσματα δικά σας...
Εγώ θα αναμείνω το 3μηνο, αν και πιστεύω όταν λέει ο Γέροντας πόλεμο, εννοεί μάλλον πως ο λαός μας θα ξεσπάσει απέναντι στο Δ.Ν.Τ. και κατ επέκταση στην ΤΡΟΪΚΑ και στην σκληρή πολιτική τους και θα γίνουν χειρότερα από αυτά που ζήσαμε μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.
Που αλλού να πάει δηλαδή το μυαλό μου ;






http://www.pigizois.net/images/efe.gif

7 σχόλια:

  1. O ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΛΙΤΑΝΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ,ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αψιμαχίες Ελλαδας-Τουρκιας για τα έξαμίλια
    πόλεμος Ρωσίας - Τουρκιας για τα στενα
    ερχομός του βασιλέα Ιωάννη(δίστομοι ρωμφέα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην πιστευετε τιποτα απο αυτα ειναι μονο φημες,μιλησαμε με αγιορειτες μοναχους και γελουσανε με αυτα που λεγονται,παρακαλω.Ειπαν οτι αν ηθελε ο γερ.Παισιος να στειλει μηνυμα ηξερε που θα το ελεγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άκουσα από μια πολύ έγκηρη αγιορείτικη πηγή πως αυτό το περιστατικό δεν είναι αληθηνό. Ας μην δημιουργήσουμε πανικό χωρίς λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά συγκλονιστικό! Έχω διαβάσει βιβλία του γέροντα , οπότε δεν μου φαίνεται απίστευτο.Παρόλαυτα ανησυχητικά τα λόγια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΒΓΑΖΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΟΥΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ "ΕΥΛΟΓΙΑ, ΝΑ ΤΡΩΤΕ". ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΒΙΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΟ ΘΕΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ???????
    ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ,ΑΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ,ΟΤΑΝ ΔΕ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΘΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ,ΟΤΑΝ Ο ΓΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΝΟΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ,ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΤΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

" ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ"

στον τόπο που ακόμα και σήμερα μετά την κοίμηση του Μακαριστού Γέροντος διατηρούμε την εικόνα του αναλίωτη μέσα μας και αναζητούμε την πνευματική επαφή μαζί του.




μέτρηση ημερών από συμβάν



Την ευχή του γέροντα να 'χουμε. Καλή διαμονή και καλή πνευματική οφέλεια σε όλους.


---------------------- Με αγάπη Θεού οι έσχατοι όλων:----------------------

----------------------------- ixnilatis & Α.Μ. -------------------------------