Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Γ. Παίσιος (Περί Αλβανών)

Κάποια φορά που συζητούσαμε, απόρησα με τα πολλά δεινά που τράβηξαν οι Αλβανοί, κάτω από την πιο σκληρή δικτατορία και τρομοκρατία του κομμουνιστή Εμβέρ Χότζα. Μούλεγαν κάτι γνωστοί Βορειοηπειρώτες ότι ο ένας στους τρεις ήταν χαφιές του καθεστώτος. Φοβόντουσαν οι άνθρωποι όχι μόνο τους συγγενείς αλλά και τα παιδιά τους, γιατί είχαν πολλά παραδείγματα που τα αναθρεμμένα με την κομματική νοοτροπία παιδιά «κάρφωσαν» τους γονείς τους και τους έστειλαν φυλακή για πολλά χρόνια. Δεν υπήρχε εμπιστοσύνη• ακόμα και οι πιο στενές ανθρώπινες σχέσεις είχαν δηλητηριασθεί, είχαν καταρρεύσει… Η απαξία του ανθρώπου σε όλη την τρομερή κατάντια των προσώπων.
— Πω, πω. γέροντα, τι τράβηξε αυτός ο λαός!!!
Βλέπεις, μου λέει,… λειτούργησαν οι πνευματικοί νόμοι. Αυτοί σαν λαός αρνήθηκαν το Χριστό. Τους έταζε τότε ο Χότζας και οι κομμουνιστές ότι, αν πάνε με το μέρος του, θα γίνουν πλούσιοι και θα περνούν άνετα…
Και αυτοί τους ακολούθησαν, αν και γνώριζαν ότι είναι εχθροί του Χριστού. Αρνήθηκαν δηλαδή το Χριστό για τα υλικά πράγματα… Ε και ο Χριστός τους άφησε στα χέρια αυτουνού που διάλεξαν… Ο Χότζας έστησε μετά τέτοια τρομοκρατία που φοβόντουσαν να αναπνέουν ακόμα… δαιμονική πονηρία… Τους έβαζε μετά να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, για να περνούν καλά αυτός και οι δικοί του.
Πήγε και έκλεψε όλα τα αρχαία άπ’ τα μοναστήρια και τις εκκλησίες και τα πουλούσε στο εξωτερικό και μάζευε χρήματα… Πόσες παλιές, βυζαντινές εικόνες δεν πούλησε;… και ιερά σκεύη και άλλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

" ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ"

στον τόπο που ακόμα και σήμερα μετά την κοίμηση του Μακαριστού Γέροντος διατηρούμε την εικόνα του αναλίωτη μέσα μας και αναζητούμε την πνευματική επαφή μαζί του.




μέτρηση ημερών από συμβάν



Την ευχή του γέροντα να 'χουμε. Καλή διαμονή και καλή πνευματική οφέλεια σε όλους.


---------------------- Με αγάπη Θεού οι έσχατοι όλων:----------------------

----------------------------- ixnilatis & Α.Μ. -------------------------------