Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

7. Η ευχή του Γέροντα ξεκλειδώνει την εξώπορτα της Ι. Μ. Ξηροποτάμου αργά το βράδυ προς έλευση αργοπορημένων προσκυνητών

Ένα βράδυ που είχαμε ξεμείνει στο κελάκι του αργά μας ρώτησε: ‘‘Τώρα που θα φύγετε, που θα κοιμηθείτε;’’ ‘‘Έχουμε πρόγραμμα να πάμε στην Ξηροποτάμου’’. ‘‘Δεν σας παίρνει ο χρόνος’’, μας λέει, ‘‘θα βραδιάσετε’’. Του λέμε: ‘‘Γέροντα, δώστε μας την ευχή σας και η ευχή σας θ’ ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα’’. Όντως, όταν φθάσαμε αργά, νύχτα, στη Μονή Ξηροποτάμου, βρήκαμε την εξώπορτα ανοιχτή «συμπτωματικά». Δύο καλόγεροι που ήταν έξω, στα περιβόλια, την άφησαν ανοιχτή κι έτσι μπορέσαμε και μπήκαμε μέσα. Έρχονται οι καλόγεροι, παραξενεύονται: ‘‘Από πού ήρθατε;’’ ‘‘Τώρα μόλις μπήκαμε μέσα’’. Μας λένε: ‘‘Οι πόρτες είναι κλειστές. Πως μπήκατε;’’ ‘‘Όχι’’, τους απαντάμε, ‘‘ήταν ανοιχτές’’. Απόρησαν, αλλά κατάλαβαν τι είχε γίνει. Η ευχή του Γέροντα το έκανε αυτό.

πηγή: http://forum.athos.gr/index.php/topic,1434.15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

" ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ"

στον τόπο που ακόμα και σήμερα μετά την κοίμηση του Μακαριστού Γέροντος διατηρούμε την εικόνα του αναλίωτη μέσα μας και αναζητούμε την πνευματική επαφή μαζί του.




μέτρηση ημερών από συμβάν



Την ευχή του γέροντα να 'χουμε. Καλή διαμονή και καλή πνευματική οφέλεια σε όλους.


---------------------- Με αγάπη Θεού οι έσχατοι όλων:----------------------

----------------------------- ixnilatis & Α.Μ. -------------------------------