Βιβλία ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο IΔΙΟΣ Ο Γ. ΠΑΪΣΙΟΣ 
 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΪΣΙΟΥ 
(εκδόσεις Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου – Σουρωτή)
ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΠΑΪΣΙΟ

Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ 
(του Ιερομονάχου Χριστόδουλου, Αγιορείτου)
ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ 
(του ιερομονάχου Χριστόδουλου, Αγιορείτου)
ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
(του Ιερομονάχου Ισαάκ)Aναμφισβήτητα πιστεύουμε ότι είναι μακράν το καλύτερο βιβλίο που έχει γραφτεί για τον γέροντα. 
Εχει γραφτεί από μοναχούς πνευματικοπαίδια του + ΙΣΑΑΚ ΑΤΑΛΑΧ (κοιμήθηκε πριν τελειώσει το βιβλίο) και τελειώθηκε από τον παπα- Ευθύμη στην Καψάλα.
Το βιβλίο αυτό έχει την χάρη του γέροντα.
Είναι πολλές οι μαρτυρίες ανθρώπων που βιώσαν κατάσταση (εμφάνιση του γέροντα) μετά από την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου.
Μπορεί να χαρακτηριστεί ώς: 
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ"
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ - (ΜΑΡΤΥΡΙΑ) ΜΟΝΑΧΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΟΥ 
(ΒΙΒΛΙΟ & DVD)

Tο DVD με το βιβλίο εξέδωσε το Ησυχαστήριο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (του Γέρ. Πορφυρίου) στο Μήλεσι Αττικής, με τίτλο « Μοναχού Θεοκλήτου Διονυσιάτου.Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης (Μαρτυρία)» Ο αείμνηστος πατήρ Θεόκλητος Διονυσιάτης παρεχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη το 2001 για τον μακαριστό Γέροντα Παΐσιο. Αναφέρεται μέσα από την τριαντάχρονη φιλία που είχε μαζί του στην θαυμαστή ζωή του και μεταφέρει σε όλους μας τι του είπε τρεις ημέρες πριν την κοίμηση του για τα όνειρα τα οράματα και περί του αντίχριστου, δηλαδή με ποιο τρόπο θα πλανήσει αυτός το ανθρώπινο γένος.
Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ στο οποίο παρουσιάζονται κινηματογραφικά πλάνα από τα μοναστήρια και τη ζωή των μοναχών του Αγίου Όρους επενδεδυμένα με βυζαντινή και έντεχνη μουσική.
Περίοδοι κινηματογράφησης: άνοιξη – καλοκαίρι – φθινόπωρο – χειμώνας. (Διάρκεια: 44 λεπτά).
- Κινηματογραφικό ντουκουμέντο με τον Γέροντα Παΐσιο στο Άγιον Όρος λίγο πριν την κοίμηση του.
- 174 σπάνιες φωτογραφίες του Αγίου ΄Ορους από το αρχείο του μοναχού Χριστοδούλου.
- Επιλεκτική πλοήγηση στην ταινία, στα έξι κεφάλαια και στο πρόσθετο υλικό.
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ:
- Καταγεγραμμένη η συνέντευξη του μοναχού Θεοκλήτου Διονυσιάτου, χωρισμένη σε θεματικές ενότητες.
- Ηχογραφημένη συνομιλία του Γέροντος Παϊσίου στην οικία των αγιογράφων αδελφών Λέπουρα στις 31.3.1972, χωρισμένη σε θεματικές ενότητες.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 85 ΛΕΠΤΑ (DV Pal, 4:3, Dolby Stereo)

Κεντρική διάθεση
εκδόσεις Σταμούλη: Tηλέφωνο 210-5238305
και του Ησυχαστηρίου 2295098261


Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ - ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ 
(του μόναχου Μιχαήλ)

 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΠΑΪΣΙΟ

                       Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙOΣ  (Βιογραφικά στοιχεία – Διδαχές – Επιστολές – Περιστατικά – Κείμενα)

Στις 12 Ιουλίου 1994 εκοιμήθη εν Κυρίω ο π. Παΐσιος, ο γνωστός Γέροντας του Αγίου Όρους, ο μεγάλος διδάσκαλος της πνευματικής ζωής, ο θεολόγος της εμπειρίας, ο ασκητής που άφησε εποχή, ο ακούραστος παρηγορητής των πονεμένων, αλλά και ο αφανής συγγραφέας. Έφυγε και μείναμε μόνοι, εν θλίψει και αημονία.
Μετά την κοίμηση του Γέροντα προβάλλει επιτακτικό το καθήκον της διαφύλαξης της πνευματικής παρακαταθήκης που μας άφησε. Αυτό το καθήκον το αισθάνθηκα και εγώ μέσα μου, μια και είχα την ευλογία από το Θεό να γνωρίσω το Γέροντα και να δεχτώ την ευεργετική του επίδραση. Έτσι πήρα την απόφαση να σημειώσω ό,τι γνώριζα για το μεγάλο π. Παΐσιο και ό,τι μου είπαν διάφοροι άνθρωποι απ’όλα τα μέρη της Ελλάδας, ανταποκρινόμενοι σε σχετική έκκλησή μου.
(Από τον πρόλογο του βιβλίου)
Σελίδες: 232
ΤΙΜΗ: 7 €


Ο ΑΣΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ

Είπε ο Γέροντας Παΐσιος: «Το σπουδαιότερο καθήκον του ανθρώπου είναι να αγαπάει το Θεό και έπειτα το συνάνθρωπό του, κάθε άνθρωπο και περισσότερο τον εχθρό του. Εάν αγαπήσουμε το Θεό όσο πρέπει, θα τηρήσουμε και όλες τις άλλες εντολές Του. Εμείς όμως δεν αγαπάμε το Θεό ούτε και τους συνανθρώπους μας. Ποιος ενδιαφέρεται σήμερα για τον άλλο; Όλα για τον εαυτό μας, για τον άλλο τίποτα, και γι’αυτό θα δώσουμε λόγο. Γιατί ο Θεός, που είναι όλος αγάπη, δεν θα μας συγχωρέσει αυτή την αδιαφορία μας για τον πλησίον».
«Όποιος κουράζεται για τον πλησίον του από καθαρή αγάπη, ξεκουράζεται με την κούραση. Ενώ εκείνος που αγαπάει τον εαυτό του και τεμπελιάζει, κουράζεται με το να κάθεται».

(Από το βιΒλίο) 
 Σελίδες: 144


ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ – Καταγραφή διδαχών του π. Παϊσίου

Ο Γέροντας της Παναγούδας είναι ο θεολόγος της εμπειρίας. Δεν διαθέτει κοσμική μόρφωση. Είναι τελειόφοιτος του Δημοτικού Σχολείου και το κατά κόσμον επάγγελμά του είναι η ξυλουργική τέχνη. Όταν γράφει, κάνει ορθογραφικά λάθη. Όταν μιλάει δεν διακρίνεται για τη ρητορική του δεινότητα. Και όμως τα κείμενά του είναι καταπληκτικά, τα λόγια του έκφραση εμπειρίας.

Είπε ο Γέροντας: «Η αρετή δεν κρύβεται, όσο και να θέλει κανείς. Όπως ο ήλιος δεν κρύβεται με το κόσκινο, διότι από τις τρυπούλες θα περάσουν αρκετές ακτίνες».(Από το βιβλίο)

Σελίδες: 76
ΤΙΜΗ: 3 €

ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ

Είπε ο Γέροντας: «Εγώ δεν είμαι άγιος. Προσπαθώ να γίνω, αλλά δεν το πετυχαίνω. Όμως κάποτε είχα μια συνάντηση. Ήταν φθινόπωρο, αν θυμάμαι καλά, και πρωί – πρωί, προτού να σκάσει ο ήλιος, άνοιξα την πόρτα απ’ το κελί και βγήκα έξω. Είδα ξαφνικά μπροστά μου ένα λαγουδάκι, που με γρήγορα πηδήματα πήγαινε απ’ τη μια μεριά στην άλλη. Εγώ κάθισα στο κατώφλι και το κοιτούσα. Αυτό πηγαινοερχόταν κι όλο μίκραινε τη διαδρομή και με πλησίαζε. Χαιρόμουν που το έβλεπα. Κάποια στιγμή πετάχτηκε πάνω στο ράσο μου. Το χάιδεψα και ησύχασε. Του είχε φύγει ο φόβος. Αυτό το λαγουδάκι το έβαζα και μέσα στο κελί. Κάθισε μερικές μέρες γύρω από το κελί και μετά έφυγε.

(Από το βιβλίο)
Σελίδες: 180
ΤΙΜΗ: 7 €

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ


Στις σελίδες τούτου του βιβλίου ο φίλος αναγνώστης δε θα βρει βιογραφικά στοιχεία του Γέροντα, ούτε θαυμαστά γεγονότα. Γι’ αυτά ας ανατρέξει σε άλλα βιβλία που κυκλοφορούν. Εδώ θα βρει μόνο διδαχές, οι οποίες διαμορφώνουν ορθόδοξο ήθος. Μπορεί να παίρνει σε κάθε περίπτωση και ανάγκη τη σχετική διδαχή του Γέροντα και ν’ ανάβει με τη φλόγα της το φαναράκι για να βαδίζει στην πνευματική του ζωή. Κι αυτό νομίζω ότι είναι σημαντικό στη δύσκολη εποχή μας, όπου και οι εκλεκτοί συγχύζονται και χάνουν τον προσανατολισμό τους.(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Σελίδες: 263
ΤΙΜΗ: 11 €


Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΟΜΙΟΥ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Στην πατρίδα μας η Ορθοδοξία έχει χτίσει στα πιο όμορφα μέρη πολλά μοναστήρια που μαρτυρούν τον ασκητικό της χαρακτήρα. Σ’ ένα τέτοιο μοναστήρι μας μεταφέρουν οι σελίδες που ακολουθούν. Σκοπός μου είναι να γνωρίσουν οι αναγνώστες το μοναστήρι της Παναγίας Στομιώτισσας, που βρίσκεται στην περιοχή της Κόνιτσας.
Το 2008 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια απ’ την εγκατάσταση του Γέροντα Παϊσίου στο μοναστήρι του Στομίου, όπου έζησε τέσσερα χρόνια (1958-1962) και πρόσφερε πολλά στην ανακαίνισή του. Για το λόγο αυτό εμπλουτίζω το ιστορικό μέρος του βιβλίου με κείμενα που έχουν σχέση με την αγία βιοτή του Γέροντα στο μοναστήρι του Στομίου.
(Από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σελίδες: 103
ΤΙΜΗ: 5 €


ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 
ΠΡΕΣΒ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΑΤΣΗ

Κεντρική διάθεση - Παραγγελίες

Κεντρική διάθεση:
Πρεσβ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ
441 00 ΚΟΝΙΤΣΑ
τηλ. 26550-22788
__________________________________
Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε βιβλία μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου
γράφοντας το Ονοματεπώνυμό σας, τη Διεύθυνση, τον αριθμό και τους τίτλους των βιβλίων που θέλετε
και θα σας σταλούν με Αντικαταβολή των ΕΛΤΑ

Το τετράδιο του Γέροντος Παϊσίου


Με την παρούσα έκδοση επιχειρούμε να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά το τετράδιο του Γέροντος Παϊσίου, ο οποίος με καλλιγραφικό τρόπο ανθολογεί σε αυτό κείμενα γύρω από τη Μετάνοια και την Εξομολόγηση.
Ο Γέροντας θα μπορούσε για το θέμα αυτό να μιλήσει άφοβα εκ πείρας, σωπαίνει όμως και επιχειρεί την ψηλάφηση μέσα από την σιγουριά πού απλόχερα παρέχουν τα Αγιογραφικά και τα Αγιοπατερικά κείμενα.
Στο βιβλίο αυτό μετά από σύντομη εισαγωγή καταγράφονται προσωπικές αναμνήσεις από τις επισκέψεις μας στον Γέροντα. Καταγράφονται επίσης μέρος από αυτά πού με απλό και απέριττο τρόπο, αποφεύγοντας κάθε θεωρητικολογία μας «κερνούσε» στο κατώφλι του ταπεινού του κελιού και διακριτικά πάντα, μας προέτρεπε να βάλουμε αρχή για την πνευματική ζωή, ενώ εκείνος υποσχόταν ότι θα βοηθούσε προσευχόμενος για όλους μας.

Έλεγε χαρακτηριστικά:

«Μετανόησες; Να προσέξεις να μην ξαναλερωθείς με λάσπες και ιδιαίτερα με αυτές που δεν βγαίνουν εύκολα. Είσαι νέος, να θυμάσαι, όμως, σε όλη σου τη ζωή, ότι τα σκουληκιασμένα φρούτα ωριμάζουν γρήγορα».
Ακολουθούν κατανυκτικές προσευχές, τις οποίες συμβούλευε ο Γέροντας να διαβάζονται καθημερινά, καθώς και η μεταγραφή των κειμένων του τετραδίου, τα οποία αφήσαμε έτσι, όπως ακριβώς προέκυψαν από τη γραφίδα του πατρός Παϊσίου. Παράλληλα προσθέσαμε με δικά μας λόγια την απόδοσή τους στα Ελληνικά της εποχής μας.
Κλείνουμε με την έγχρωμη φωτογραφική απεικόνιση του πρωτοτύπου τετραδίου, το οποίο είναι γραμμένο από το ευλογημένο χεράκι του με πολλή αγάπη και επιμέλεια.
Το βιβλίο κλείνει με το φωτογραφικό λεύκωμα και τον επίλογο, όπου πρόθυμα σας αναφέρουμε ποιος μας είχε εμπιστευτεί το τετράδιο. Είναι άλλωστε το ίδιο πρόσωπο που είχε εμπνευστεί και την παρούσα έκδοση.
Επίσης κοσμούν το βιβλίο σχέδια βυζαντινών εικόνων φιλοτεχνημένα από την πρεσβυτέρα κ. Ισμήνη-Μαρία Πέτζολτ.

Copyright © Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μάνος
Διεύθυνση:
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μάνος
Sievekingsallee 12 b-c
20535 HAMBURG, Γερμανία
Τηλ.: 0049.40.454566
 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΠΑΪΣΙΟ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γέρων Παϊσιος, η Παιδαγωγική Σκέψη του

 ΚΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                          €18,08


Χρονολογία έκδοσης: 09 2009

Σελίδες: 236

Εκδότης: ΕΝ ΠΛΩ
Κωδικός Προϊόντος: 33412
Εξώφυλλο: ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μαρτυρίες Προσκυνητών. Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994
Χρονολογία έκδοσης: 10 2009


Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 589
Εκδότης: ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Κωδικός Προϊόντος: 32176


Κείμενα - Επιστολές Γέροντος Παισίου του Αγιορείτου 1924-1994

 Χρονολογία έκδοσης: 02 2009


Σελίδες: 318
Εκδότης: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Κωδικός Προϊόντος: 32775
Διαθεσιμότητα: ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ Γ. ΠΑΪΣΙΟ (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ)


" ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ"

στον τόπο που ακόμα και σήμερα μετά την κοίμηση του Μακαριστού Γέροντος διατηρούμε την εικόνα του αναλίωτη μέσα μας και αναζητούμε την πνευματική επαφή μαζί του.
μέτρηση ημερών από συμβάνΤην ευχή του γέροντα να 'χουμε. Καλή διαμονή και καλή πνευματική οφέλεια σε όλους.


---------------------- Με αγάπη Θεού οι έσχατοι όλων:----------------------

----------------------------- ixnilatis & Α.Μ. -------------------------------